KYSYMYS: Jos minulla on leimakuvia (siis valmiiksi leimattuja) tai jos ostan niitä esim. huuto.netistä, niin miksi ne lasketaan?

VASTAUS: leimakuvat lasketaan lisukkeisiin, vaikka ne olisi ostettu jostain.

KYSYMYS: Luin lähetyksien säännöistä sallituista lisukkeista. Miten tulisi sitten menetellä, jos vaikka ostaa kangaskaupasta nauhaa? Niitähän myydään ns. viivottimella mitaten metrihinnalla. Jos haluaisi tuollaisia nauhoja parilleen lähettää, niin ei kai ole mitään järkeä ostaa koko monen metrin rullaa, eihän niin paljoa kukaan tarvitse ja budjettirajat paukkuu. Samoin kangaskaupasta yksittäin ostettavat napit,voiko siis tuollaisia nauhanpätkiä ja nappeja lähettää varsinaisena tavarana, vai menevätkö ne väistämättä lisukkeisiin, kun niillä ei ole pakkausta?

VASTAUS: Metri on minimimitta hinnoiteltavalle nauhalle, jos sen ostaa siis metritavarana jostain.
Nappien määrään sovelletaan näissä nettikaupoissa myytäviin nappipakkauksissa olevien nappien määrään. Niissä taitaa tollaset melko perusnapit olla ainakin vähintään 15 kappaleen pakkauksissa.

KYSYMYS: Voiko askartelumateriaalin ottaa pois alkuperäisestä pakkauksestaan, mikäli se ei kokonsa puolesta sovi helpostikuoreen?

VASTAUS: Alkuperäisistä pakkauksista voi toki ottaa pois, jotta lähetys mahtuu helpostikuoreen. Tietenkin vain siinä tapauksessa, että varsinainen askartelumateriaali kestää lähetyksen ilman myyntipakkaustaan.

KYSYMYS: Jos minulla on ostettuna paperilehtiö, joka on maksanut vaikka 8 euroa. Voinko laittaa siitä siitä SAY6-parilleni paperi-sivuja? Että jos en laita koko pakettia, niin luokitellaanko sivut vain lisämatskuksi?

VASTAUS: Jaat vaan sen lehtiön hinnan siinä olevalla paperimäärällä ja saat hinnan yhdelle paperille. Näin se ei mene lisämatskuksi vaan pystyt hinnoittelemaan sen. Tämä siis koskee kokonaisia papereita, ei vaikka puolitettuja skräppipapereita.

KYSYMYS: Entäs sitten vanhat paperit ja kirjojen/lehtien sivut, niitähän myydään myös valmiina "kollaasipaketteina", jos ostan sellaisen, niin onko se lisäke? Jos printtaan esim. vintagekuvia laadukkaalle paperille, niin ne varmaankin katsotaan ilmaisiksi lisukkeiksi?

VASTAUS: Molempiin kysymyksiin vastauksena, että ovat lisukkeita.